Μηχανή αναζήτησης Κατοικίες/Διαμερίσματα Επαγγελματικά ακίνητα Οικόπεδα/Αγροτεμάχια *Νέα ακίνητα *Ακίνητα που επισκέφτηκα
Μεσιτικό γραφείο στην Αμαλιάδα Σάκης Βασιλόπουλος και συνεργάτες - sakisvasilopoulos.com
Ακίνητα την Αμαλιάδα
ΑΓΟΡΕΣ - ΠΩΛΗΣΕΙΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΕΣ - ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ - ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ - ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
Greek   English
Αναζήτηση ακινήτων Επιλεγμένα ακίνητα Ανάθεση ακινήτου Αρθρα Χρήσιμα Θέματα Δήμος Ήλιδας (Πρώην Δήμος Αμαλιάδας)

Άρθρα

Μεσίτες με ονοματεπώνυμο

 

Αρθρο όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «» στις //2009

Πολλές «παγίδες» κρύβει και η μεσιτική αγορά. Είτε ενδιαφέρεστε να πουλήσετε είτε να αγοράσετε κάποιο ακίνητο, η επιλογή του μεσιτικού γραφείου θα πρέπει να γίνεται από έντυπα που δημοσιεύουν αγγελίες και είναι καταξιωμένα στο χώρο, για το «φιλτράρισμα» των αγγελιών, όπως τονίζει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μεσιτών αστικών συμβάσεων Ελλάδος κ. Ιω. Ρεβύθης. «θα πρέπει οπωσδήποτε να αναγράφεται η επωνυμία της εταιρείας ή το όνομα του μεσίτη και η διεύθυνση του, ώστε να υπάρχει κάποια κατοχύρωση. Επίσης, δεν θα πρέπει ποτέ να δίνονται χρήματα για οποιοδήποτε ενέργεια του μεσίτη (εκτός και αν πρόκειται για εκτίμηση), αν προηγουμένως δεν συναφθεί συμβολαιογραφική πράξη.
Υπάρχουν μεσίτες που απαιτούν κάποια χρήματα για να διαφημίσουν το ακίνητο, π.χ. σε διεθνή έντυπα. Όμως, η προώθηση αποτελεί συμβατική υποχρέωση κάθε μεσιτικού», τονίζει ο κ. Ρεβΰθης.

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα243/93, οι αμοιβές των μεσιτών είναι ελεύθερα διαπραγματεύσιμες και διαμορφώνονται, συνήθως, ανάλογα με το έργο και την απόσταση του ακινήτου. Σε κάθε περίπτωση, τόσο ο πωλητής όσο και ο αγοραστής δεν θα πρέπει να συνάπτουν προφορικές συμφωνίες, παρά μόνο γραπτές. «Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται οι δικαστικές διενέξεις. Στην Ελλάδα, είθισται οι αμοιβές για τις αγοραπωλησίες να διαμορφώνονται στο 4% επί της πραγματικής αξίας του ακινήτου, το οποίο καταβάλλεται εξ ημισείας από τα δύο μέρη. Αντίστοιχα, όταν πρόκειται για μισθώσεις, ο μεσίτης μπορεί να εισπράξει από μισό έως και δύο μισθώματα από την κάθε πλευρά, ανάλογα με το είδος του ακινήτου», αναφέρει ο κ. Ρεβύθης.

Παράλληλα, συνίσταται στους πωλητές να αναθέτουν την πώληση του ακινήτου τους σε λίγους κοι επιλεγμένους μεσίτες και όχι σε πάρα πολλούς ταυτόχρονα, προκειμένου να διασφαλίσουν μεγαλύτερα ποσά. «Κάτι που επίσης πρέπει να προσέχουν οι αγοραστές, αφορά την προκαταβολή. Αφού επιλέξουν το ακίνητο, κατόπιν σχετικής επίδειξης από τον μεσίτη, οι αγοραστές θα πρέπει να προχωρούν σε νομικό, τεχνικό και πολεοδομικό
έλεγχο κι έπειτα να καταβάλουν το ποσό της προκαταβολής απευθείας στον πωλητή. Αυτή είναι η ενδεδειγμένη μέθοδος για να είναι πλήρως εξασφαλισμένοι. Αντίστοιχα, όταν συνάπτεται προσύμφωνο, ο μεσίτης δικαιούται το ήμισυ της αμοιβής του, έως ότου υπογραφούν τα οριστικά συμβόλαια», καταλήγει ο κ. Ρεβύθης.

Αρθρα

 

Ανάθεση ακινήτου

Αναθέστε μας το ακίνητο σας και αποκτήστε δωρεάν προβολή στις εφημερίδας και στο Internet. Προσεγγίστε όλους τους αγοραστές που ενδιαφέρονται άμεσα για την αγορά ενός ακινήτου σαν το δικό σας μέσα από το μεγάλο πελατολόγιο του γραφείου μας.

 
Εύρεση ακινήτου

Μη χάνετε τον πολύτιμο χρόνο σας σε λάθος μέρη. Κάντε τώρα κλικ στην αναζήτηση ακινήτων και δείτε όλα τα ακίνητα της περιοχής μας με φωτογραφίες και αναλυτικές περιγραφές ή επικοινωνήστε μαζί μας για να σας δείξουμε όλα τα ακίνητα που σας ταιριάζουν από τα εκατοντάδες που έχουμε στην περιοχή της Αμαλιάδας.

 
Αρθρα
Περισσότερα >>
 
Χρήσιμα θέματα
Περισσότερα >>
Site map Προσθήκη στα αγαπημένα Προτείνετε μας